Fantasztikusan indult a Paloznai Jazzpiknik.

Többek között Nik West és Rick Astley koncertjével megkezdődött a Paloznai Jazzpiknik, ahol fellép még például a Level42.

Nik West amerikai funk-rock, soul énekes és basszusgitárossal olyan világsztárok dolgoztak korábban, mint Prince és Lenny Kravitz. A brit Rick Astley a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb popénekese volt, Never Gonna Give You Up című slágerére mindenki emlékszik. A csúcson hagyta abba, majd ötvenedik születésnapjára megjelent albuma 2016-ban vezette a brit lemezlistát. 2019-ben a Paloznaki Jazzpiknik történetének egyik legsikeresebb koncertjét adta.     A fesztivál második napján a nagyszínpadon előbb a New Yorkban dolgozó svéd formáció, a Dirty Loops lép fel, amelynek Quincy Jones a menedzsere. Utánuk az elektronikus zenét újragondoló, azt keleties és brazil motívumokkal tűzdelő washingtoni duó, a Thievery Corporation következik. A csapat húsz év alatt több mint egymillió lemezt adott el világszerte.

Paloznak, 2023. augusztus 4. Rick Astley angol énekes koncertje a 11. Paloznaki Jazzpiknik elsõ napján, 2023. augusztus 3-án. MTI/Mohai Balázs

 A szombati zárónapon az acid jazzt képviselő brit Incognito ad koncertet, amely már többször járt a Jazzpikniken. A csapat 1979 óta létezik, a Don’t You Worry ’bout a Thing című 1992-es dal volt a legnagyobb slágerük. A Level 42 első magyarországi koncertje a koronavírus-járvány miatt kétszer is elmaradt, idén végre megvalósul. A legnagyobb sikereit a nyolcvanas években arató, Mark King énekes-basszusgitáros által vezetett brit dzsessz-funk csapathoz olyan slágerek fűződnek, mint a Lessons in Love és a Running in the Family. A Level 42 több mint 30 millió lemezt adott el.

A tizenegyedik alkalommal megszervezett paloznaki fesztiválon a hazai dzsesszélet ismert szereplői is fellépnek, köztük a Barabás Lőrinc Quartet, a Sena Dagadub, a Random Trip Vavra Bencével, a Vanavan, vagy az ODD ID.

Paloznak, 2023. augusztus 4. Az amerikai Nik West énekes, basszusgitáros koncertje a 11. Paloznaki Jazzpiknik elsõ napján, 2023. augusztus 3-án. MTI/Mohai Balázs

A zenei programok mellett a gasztronómia is előtérbe kerül, válogatott street food kiállítók, pezsgők és balatoni borok várják a közönséget. A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet.

A fesztiválon jelen lesz az Együtt az Autistákért Alapítvány, a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai részlege, a Gyermekgyógyászati Klinika, a képzett zenészek segítségével hátrányos helyzetű gyermekeknek és fiataloknak ingyenes művészeti képzést biztosító Superar Alapítvány, a fesztiválzöldítéssel foglalkozó Zöldövezet Társulás, vagy a gyerekek környezetvédelmi érzékenyítését végző Jane Goodall Intézet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük