Milák Kristóf olimpiai bajnoki címeket nyerne.

Nem akarta befejezni az úszást, de mindenképpen szüksége van a feltöltődésre Milák Kristófnak, aki június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon, amely vasárnap fejeződött be.

A 200 méter pillangó olimpiai bajnoka és világcsúcstartója a MOL Pályán kívül című podcastjében beszélt döntésének hátteréről, valamint jövőbeni terveiről.

– Jelenleg megpróbálok minden felelősséggel járó dolgot kizárni az életemből, és csak szeretném megélni a pillanatokat, a felfedezés hajt. Untat és feszélyez az egy helyben ülés. Szeretnék egy kicsit magamra koncentrálni, és élvezni azokat a dolgokat, amik érdekelnek, például a gasztronómia – jellemezte jelenlegi helyzetét a 23 éves Milák, aki tavaly a Duna Arénában rendezett világbajnokságon saját világcsúcsát felülmúlva védte meg címét 200 méter pillangón, és 100 méteren sem talált legyőzőre.

A csúcson mindenki magányos, küzdöttél valamiért, aminek a velejárója, hogy egyedül maradsz – fogalmazott Milák, aki hozzátette, ugyan nagyon nehéz időszakot élt meg, de nem akarta teljesen abbahagyni az úszást, a mai napig imádja a közeget és továbbra is a versengés élteti.

A jövőjével kapcsolatban Milák elmondta, három, négy vagy öt olimpiai bajnoki cím van összességében a fejében.

Edzője, Virth Balázs a folytatásról szólva az SzPress hírszolgálatnak azt mondta, korábbi megállapodásuk értelmében szeptember 4-én várja a Duna Arénában az olimpiai bajnokot, ekkor egyeztetnek a jövőről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük