A Leander Kills több helyen is fellép.

Augusztus 19-én lesz látható az István, a király 40. évfordulós jubileumi előadása a Papp László Budapest Sportarénában, melyben Köteles Leander alakítja majd Tordát, Koppány vezér táltosát. Ennek apropóján a rockoperából legendássá vált Torda-dal, a „Véres kardot hoztam” elkészült egy vadonatúj feldolgozásban Leander és zenekara, a Leander Kills által, amely már most meghallgatható ide kattintva egy dalszöveges videóformájában: https://youtu.be/EXxHbXAf3_w

Az új verzió különlegessége, hogy a zenekaron kívül maguk a rajongók is hallhatók benne, hiszen egy közelmúltbeli koncert alkalmával ők skandálták fel a „Koppány! Koppány!” kiálltást a hangfelvételhez. Ezzel azonban még nem ért véget a rajongók közreműködése, hiszen a dalhoz videoklip is készül a Leander Kills következő három, saját szervezésű koncertjén, július 28-án Győrött (Bridge Garden), augusztus 4-én Pécsett (Káptalan Kert) és augusztus 12-én Budapesten (Barba Negra – Red Stage), ahol a Véres Kard fizikai valójában is meg fog jelenni a színpadon, melyet a zenekar külön ezekre az alkalmakra kovácsoltatott. A rajongók ezzel maguk is a mítosz részeseivé válhatnak, ha csatlakozva a zenekarhoz a népként hallatják hangukat és magasba emelik kezeiket a kamerák előtt.

A videoklip premierje és a dal digitális megjelenése a zenei streaming platformokon várhatóan augusztus 18-án, pénteken lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük