Felfrissült Magyarország időjárása.

A mediterrán térség időjárását továbbra is forró, száraz légtömeg alakítja, Olaszországban, Máltán és Görögországban többfelé megközelítik a csúcsértékek a 40 fokot is, de azt csak kevés helyen haladják meg.

Észak felé haladva viszont gyorsan csökken a hőmérséklet, a Bordeaux-Alpok-Északi-Kárpátok vonal mentén már csak 25 fok körül alakulnak a maximumok, északabbra pedig még ennél is hűvösebb van.

Sekély ciklont figyelhetünk meg Közép-Európa felett, így ott több helyen is kialakulnak záporok, zivatarok, és ugyancsak ciklon örvénylik Írországtól nyugatra és Finnország, valamint a Fehér-tenger fölött is.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását előbb egy peremhullám, majd a dél felől érkező szárazabb és kissé melegebb légtömegek alakítják.

Hazánk időjárása:

Szombaton délután nyugat felől felhősödés kezdődik. Zápor, zivatar az északkeleti határ mentén és a nyugati, délnyugati tájakon alakulhat ki, amelyek heves kísérőjelenséggel is járhatnak. A csapadékgócok éjszaka kelet felé mozognak, és hajnalra mindenütt meg is szűnnek.

Reggelre az ország legnagyobb részén kiderül az ég. Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő valószínű délután már kevés gomoly- és fátyolfelhővel.

Szombat estig még többfelé élénk lesz az északnyugati, nyugati szél, de szélerősödés, viharos széllökések csak zivatarok körül lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 12 és 16 fok között alakul, de az északi völgyekben néhány fokkal hűvösebb, a nagyobb városokban és vízpartokon pedig kissé enyhébb lesz a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 28 és 32 fok között valószínű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük