Lotfi Begi sikere töretlen

Lotfi Begi sikere töretlen, idén májusban összesen 17 platina-és 4 aranylemezt vehetett át. A formabontó feldolgozások szenvedélyes képviselője ezúttal a 2000-es évek partijelképén, a Kozmix „Kis világ” című dalán végzett ráncfelvarrást.

Begi 2022-ben a hazai rádiók legtöbbet játszott magyar előadója lett. A Burai Krisztiánnal közös „Háborgó mélység 2” és a tavaly kiadott, zseniális Ámokfutók-feldolgozás, „A hold dala” is felkerült az élbolyba. Idén pedig a Warner Music Group szerződtette a DJ-t, aki az amerikai énekesnővel, Cecilia Gaulttal közösen kiadta a „Heartbreak” című számot.

Begi elárulta, hogy mi a sikerének titka: – Mindig próbálok árgus „fülekkel” figyelni arra, hogy mi az a hangzás, amire a magyar közönség vágyhat. Nemzetközi szinten az látszik, hogy az elektronikus zenébe kezd beszivárogni az ezredforduló környékén uralkodó (euro)rave hangulat. David Guetta és Calvin Harris is hasonló zenékkel rukkolt elő mostanság. Itthon ritkán hallok ilyen jellegű számokat, engem pedig éppen a műfaj egyik hazai úttörőjével, a Kozmixszal hozott össze a véletlen egy backstage-buli során.

A jövőre harmincéves jubileumát ünneplő csapat még mindig óriási rajongótáborral rendelkezik, így jelenleg is kibővített zenekarral koncertezik Lányi Lala és Horváth Zsolt (Hozso). A banda nevéhez olyan klasszikusok kötődnek, mint a „Holnapután” vagy a szintén közönségkedvenc „Angyal”.

A formáció egyik legnépszerűbb örökzöldje, a „Kis világ” most egyből két verzióban – modern rave és rádiós formában – érkezett, illetve 23 év után végre videóklipet is kapott.

Nézzétek meg itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük