A Gödöllői Királyi Kastélyban lép fel a Leander Oktett.

Második koncertjére készül július 22-én Köteles Leander Oktett formációja a Leander Kills és a Leander Szimfonik határmezsgyéjéről, egy exkluzív helyszínen, a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Az Oktett formáció ötlete 2018. március 15-én született meg. Mivel az első Leander Szimfonik koncertre nem készült el egy teljes estés műsorhoz elegendő nagyzenekari átirat, négy dalt akusztikusan játszott el a Leander Kills a műsor közepén. Olyan erővel szólaltak meg a dalok (Szerelmetlen dal, Te leszel a párom, Szeresd bennem, 8. főbűn) ebben a hangszerelésben is, hogy biztosak voltunk benne, hogy lesz folytatás, ugyanakkor a Szimfonik előadások olyan magasra tették a lécet, hogy szimpla akusztikkal nem szerettünk volna színpadra állni. Kézenfekvő volt, hogy a Leander Szimfonik nagyzenekar négy meghatározó zenészét kérjük meg, hogy vonósnégyessel tegyék teljessé a felállást. Így született meg a Leander Oktett.

A különleges formáció első koncertje a gyönyörű Európa Hajó nyitott teraszán 2020-ban került megrendezésre. Az első felejthetetlen koncert hosszú időre az utolsó is volt, mert a koronavírus lezárások miatt a formáció tervei kútba estek. 3 év szünet és számos nagysikerű Szimfonik koncertek (köztük a BOK Csarnokban és az Erkel Színházban) illetve Leander Kills turnék után elérkezett az ideje egy második Oktett koncertnek a két gyakoribb formáció legjobb pillanataival, mely szintén egy exkluzív és méltó helyszínen kerül megrendezésre 2023. július 22-én, szombaton 20.30-as kezdéssel, a csodálatos Gödöllői Királyi Kastély díszudvarán.

Fotó: Zsiga Pál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük