Rendkívüli módon terjednek a szintetikus drogok.

Június 26. Kábítószer-ellenes világnap. Napjaink egyik legnagyobb komoly kihívása a kábítószer-fogyasztás és értékesítés kiszűrése, megállítása.

Hazánkban félmilliárd forint értékben 300 ezer adag kábítószert vontak ki a piacról, emellett hasonló értékben szereztek vissza vagyont a rendőrök az ORFK most befejeződött háromhetes akciósorozata eredményeként – hangzott el a szervezet hétfői konferenciáján, amelyet a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napján tartottak.

Szelei Pál, az ORFK bűnügyi főosztályának vezetője megnyitójában elmondta: a rendőrségi statisztikák alapján a Magyarországon elkövetett bűncselekmények öt százaléka kábítószerrel volt kapcsolatos az elmúlt években.

Surján Orsolya, a Nemzeti Népegészségügyi Központ helyettes országos tisztifőorvosa kitért arra, hogy az idei kábítószer-ellenes világnap mottója a megbélyegzés és a diszkrimináció leállítását, a megelőzés erősítését hangsúlyozza.

Fülöpné Csákó Ibolya, az ORFK bűnügyi főosztályának kiemelt főreferense riasztónak nevezte, hogy az európai trendekhez idomulva Magyarországon is megjelentek a szintetikus katinonok.

Forrás: MTI

Fotó: illusztráció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük