Ilyen időjárás várható vasárnap éjfélig.

Hőségzáró hidegfront érte el Közép-Európát, amelynek környezetében sok helyen fordult elő zápor, zivatar egyes részeken felhőszakadással kísérve. Heves zivatarok is kialakultak nagyméretű jég és károkozó szélrohamok kíséretében. Egy hullámzó frontrendszer szintén több helyen okoz csapadékos időt Skandináviában és a Kelet-európai-síkvidéken, egyik másik front pedig a Brit-szigeteket érte el az óceán irányából. Ezzel szemben délnyugat felől anticiklon terjeszkedik a szárazföld belseje felé, területén nyugodt, napos, többnyire száraz az idő. A Kárpát-medencébe az átvonuló hidegfront mögött kissé hűvösebb, szárazabb levegő érkezik, vasárnap az ország döntő részén csapadék nem várható.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

Szombaton általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd éjszakára az ország egy részén kiderül az ég, de helyenként lehetnek tartósabban felhős körzetek. A Dunától keletre elszórtan lehet zápor, zivatar akár felhőszakadással kísérve, éjszaka főként a középső tájakra terjednek át záporok, zivatarok. Vasárnap napos, gomolyfelhős idő várható, csak néhol alakulhat ki zápor. Szombaton az északnyugati, északi szelet elsősorban a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. Zivatar környezetében is lehetnek átmeneti erős vagy viharos lökések. Vasárnap az északi szél inkább már csak élénk lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között várható, de néhol ennél kissé hűvösebb lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap nagyrészt 26 és 29 fok között valószínű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük