Figyelmeztetés kiadva!

Kiadták a figyelmeztetést délutánra, estére, amely szerint átmenetileg fellélegezhetünk, hiszen pár fokos lehűlést hoz a hidegfront.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat reggeli tájékoztatása szerint késő délután egy nyugat felől érkező hidegfront mentén, illetve annak előterében országszerte kedvezőek lesznek a feltételek zivatarok, köztük (legnagyobb valószínűséggel az ország déli felén) heves zivatarok kialakulásához is. A cellák várhatóan gyorsan rendszerbe szerveződnek majd, és kelet felé helyeződnek, miközben késő estére északnyugat felől stabilizálódik a légkör.

A zivatarok környezetében nagyméretű jégre (általában ~2-4 cm, helyenként >5 cm is), viharos, erősen viharos széllökésekre (jellemzően ~60-90 km/h, helyenként >90-100 km/h), illetve felhőszakadásra (>20-50) is számítani kell. A Dél-Dunántúlon, illetve Dél-Alföldön a piros riasztás kiadására is esély van.

HŐSÉG

Pénteken a középhőmérséklet főként a középső országrészben és a déli megyékben alakulhat 27 fok felett, máshol 25 fok közeli értékek lehetnek, majd a hidegfront hatására mérséklődik a hőség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük