A keddi Magyarország-Litvánia Európa-bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzés miatt este hat órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani a fővárosi Puskás Aréna környékén. A 2-es és a 4-es metró, valamint az 1-es villamos a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben közlekedik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a weboldalán.

A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni és az aréna gyalogosan nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

Mivel a létesítmény környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, a BKK azt kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedési eszközökkel, elsősorban a kedd este a szokottnál sűrűbben közlekedő 2-es és 4-es metróval, valamint az 1-es villamossal közelítsék meg.    A Puskás Aréna környékén számos helyen a megszokottnál egyébként is kevesebb parkolóhely áll rendelkezésre közműfelújítás miatt – hívták fel a figyelmet.

A tájékoztatás szerint várhatóan 18 órától lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat, ugyanakkor a Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll a Reiner Frigyes park és a Thököly út/Stefánia út megállóhelyen.

További változás, hogy a 30-as autóbusz mindkét irányban a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót, a Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik a 79-es trolibusz vonalán, a 77-es trolibusz módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár és a Puskás Ferenc Stadionnál, a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet rá felszállni.

A BKK az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazás használatát javasolja.

Forrás: MTI

Fotó: Obuda Group

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük