Megjelent Sisi első nagylemeze.

A hiphop szcéna igencsak várt mérföldkövéhez érkeztünk el, hiszen Sisi megjelent élete első nagylemezével, ’SISTAHOOD’ címmel. A featek között olvasható Krúbi, Jaber, Leggo, a nigériai, Skeeny Boy és az elengedhetetlen producer és zeneszerző, WaTa neve is. A rapkarakter az általa kedvelt műfajok egyvelegét kínálja, és reméli, hogy szimpatizál majd vele mindenki, aki szereti a régi sulit, vagy aki visszasírja a drum ’n’ bass és dubstep aranykorát. ’SISTAHOOD’ ALBUMPREMIER! Lemezbemutató koncert az Akvárium Klubban, december 8-án!

– Ez a cím onnan jött, hogy sok ember hív úgy, hogy „Sister”, meg hogy „Sis”, emellett pedig egy kicsit abból a reménytelen közegből jöttem, amit az amerikai szleng csak úgy hív, hogy „hood”. Így habár angolul a „sistahood” a nők egymás iránt érzett szimpátiáját is jelentheti, ez a lemez már csak azért sem szólhat erről, mert egy csapat sráccal dolgoztam együtt rajta. Az egész albumfolyamat és a fiúkkal való közös munka számomra az unokabátyáimmal töltött gyerekkoromat és a jelenlegi karakteremet alakító múltamat idézte fel, így jött tehát a ’SISTAHOOD’ megnevezés. Én vagyok a Sister és this is my Hood” – mesélte Sisi, akit aligha kell bemutatni részletesen, hiszen tőle hangos a média, a rádió, a klubok és a nyári fesztiválok, hubok hangszórói immáron több mint 2 éve, „Yalla” című oltári nagy ősrobbanása óta.

Sisi idén, 420 ünnepén adta ki első EP-jét, a ’SISTEMATIIK’-ot – rajta a Lil Frakkal közös ’TSINGLING’-gel, ám elmondása szerint ez most egy jóval nagyobb volumenű projekt, lényegesen több, azaz 9 darab és kicsivel másabb zenével, eltérő szövegekkel, egy-egy komolyabb hangvételű témával is. Sőt a zenei alapok is eltérnek az eddigiektől.

– Egészen megterhelő volt az egész folyamat, de nagyon-nagyon megérte. Persze még friss az az élmény is, amikor közeledtünk a határidőhöz, és érzékeltem, hogy még mindig mennyi dolog volt hátra, elkezdett egyre szűkülni az idő, és szorulni a hurok, hogy: „húha, kicsit (nagyon) sietni kéne, mert a having funból nem lesz semmi”! Most viszont, hogy már kész van, életemben először érzem azt, hogy egy tényleg nagy ügyön dolgoztam, és saját magamnak. Szinte eufóriát okozott a záró stúdióesténk WaTával! Miután „megszereltük” a legutolsó számokat és hazaértem, leültem, és csak vigyorogni tudtam. És csak vigyorogtam, és csak vigyorogtam, így is aludtam el. Biztos, hogy úgy fogok visszagondolni – sőt már most is úgy emlékszem vissza! – ahogyan az első pár alkalommal voltunk a stúdióban. Az a magától értetődő, organikus, örömteli alkotás és építkezés. Csodálatos élmény.

Legalább ekkora élmény vár mindenkire, aki ellátogat Sisi ghetto party nevezetű lemezbemutatójára, amelyet elmondása szerint úgy kell elképzelni, mint egy gigászi házibulit, amelynek véletlenül mindig Sisi a házigazdája. – Megpróbálok mindenki rapjére majd egy jó beatet megtalálni – szól a fáma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük