A következő napok időjárása.

Időjárási helyzet Európában:
    —————————-
Kontinensünk délnyugati részén lévő magasnyomást szinte körülölelik az időjárási frontok, amelyek két ciklonhoz társulnak. Az Atlanti-óceán felett örvénylő ciklon frontjai a Brit-szigetek térségét érik el, míg a Kelet-európai-síkság felett található alacsonynyomású rendszer hidegfrontja szinte kettészeli Európát. A front mögött hűvös, száraz levegő árasztja el átmenetileg a középső, illetve a keleti területeket. Az említett hidegfront mentén többfelé jelentenek esőt, záport, sőt a Kárpátok magasabb csúcsain már havazást is.

A Kárpát-medencén hétfő estig előbb a szóban forgó hidegfront vonul át, majd egy melegfront éri el hétfő hajnalban.

    Várható időjárás hétfő éjfélig:
    ——————————-
Északkelet felől csökkenni kezd a felhőzet, az esti órákra a Dunántúl nyugati, délnyugati felére szorulnak a vastagabb felhők. Elvétve lehet gyenge csapadék. Éjszaka nyugat, északnyugat felől felhőzetnövekedés kezdődik, de a Tiszántúlon még hajnalban is előfordulhatnak gyengén felhős, derült részek. Hétfőn közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórt jelleggel, nagyobb eséllyel északon lehet gyenge eső, záporeső. A nyugati, északnyugati szél nagy területen lesz erős, helyenként viharos, estére veszít erejéből a légmozgás. Hétfőn már a déli, délnyugati szelet kísérhetik élénk, a Kisalföldön erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul. A felhősebb dunántúli tájakon lesz enyhébb a hajnal, míg keleten, északkeleten elsősorban a hidegre érzékeny völgyekben már fagyhat is. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt általában 15 és 22 fok között valószínű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük