Tombolt a vihar.

Budapesten és környékén sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult nagy eső miatt, főként pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget az egységektől, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel pénteken reggel.

A közlemény szerint a X. kerületben, a Gitár utcában és a Maglódi úton, a XVIII. kerületben pedig a Felsőcsatári úton több mint ötven centiméter magasan hömpölyög az esővíz, amely akadályozza a forgalmat. A fővárosi tűzoltók több autót kitoltak a vízből.

Az egységek a VIII. kerületi Ciprus utcában egy társasház mélygarázsából, illetve a XIX. kerületi Nádasdy utcából szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. A XXII. kerületi Zambelli Lajos utcában kidőlt fához riasztották a tűzoltókat, akik dolgoznak a károk elhárításán.

Nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze a burkolaton, ezért két sávot is le kellett zárni az M0-s autóúton az M6-os autópálya csomópontjánál – közölte az Útinform péntek reggel.

Azt írták: a lezárás miatt az M5-ös autópálya felé tartók számítsanak rá, hogy a 12-es és a 13-as kilométer között csak a külső sáv járható.

Nyolc kilométeres a torlódás – tették hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük